Публикация

Затваря се кардиологичното отделение на ловешката болница

Затваря се кардиологичното отделение на ловешката болница

Сметките на лечебното заведение отново са запорирани


Кардиологичното отделение в МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч преустановява дейност от утре, 1 септември. Причината -  единственият кардиолог - д-р Камелия Косева, напуска.

Това съобщи прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Васев, цитиран от БТА. 

Д-р Косева ще работи само на граждански договор, за да могат да се изпълняват хирургичните пътеки в останалите отделения. 

С преустановена дейност остават отделенията по съдова хирургия и урология, отново заради липса на лекари. Опасност има и за АГ и неонатологичното отделение, тъй като те генерират най-големи минуси за болницата. 

„Идеята е да се стимулира, не да се реже“, заяви прокуристът. По думите му най-големият проблем на болницата е човешкият ресурс. 

От районната здравна каса са потвърдили пред агенцията, че частната МБАЛ „Кардиолайф“ е получила от министерството разрешение за осъществяване на лечебна дейност от 23 август. В момента там работи медицинският център с кабинети по кардиология и гастроентерология, ще има и по ендокринология. Отделенията ще са кардиологично и вътрешно. Лечебното заведение ще разполага и с отделение по образна диагностика с ангиограф и рентген. Очаква се скоро болницата да сключи договори за клиничните пътеки, след като разреши Надзорният съвет на НЗОК.

Заради неизплатени заплати много от персонала на държавната болница напуска и отива в частната. Д-р Васев заяви, че от юни не са изплащани заплати, тъй като Надзорът на касата е намалил лимита на болницата с около 250 хиляди лева на месец, а сметките на лечебното заведение отново са запорирани

Той изрази надежда от 15 септември да има магистър-фармацевт и болничната аптека да заработи. 

Коментари