Публикация

Честит Празник на военномедицинската служба!

Честит Празник на военномедицинската служба!

Бъдете живи и здрави! Изпълнявайте достойно своя воински и граждански дълг и продължавайте да се раздавате със сърце в работата си!


На 1-ви септември отбелязваме Празника на военномедицинската служба.

 

За над 120 години повече от 6 хиляди български медици са участвали в десетки мисии в различни горещи точки на света. Само преди дни за Мали замина 15-тият военномедицински екип, а предшестващият го вече е в България, изпълнил своя дълг.

 

Хилядите спасени помнят и професионализма, и саможертвата на българските военни лекари и сестри, които признават:

 

За тази работа се иска сърце!

 

Работата на лекарите не е обикновена, тя е призвание, на което малцина биха се отдали. А опитът на военномедицинските ни екипи, добит зад граница, извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично-лечебни възможности

 

затвърждават ВМА като институция от национално значение и неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна – не само военни, но и цивилни.

 

Това от своя страна носи по-високи отговорности, увеличаване на мобилността, непрекъснато повишаване на квалификацията, издигайки предлаганото лечение на европейско ниво. А благодарността в очите на пациентите е най-голямото признание.

 

Бъдете живи и здрави! Изпълнявайте достойно своя воински и граждански дълг и продължавайте да се раздавате със сърце в работата си, защото човек е богат не с това, което е взел, а е богат с това, което е дал!

Коментари