Публикация

Кардиологията в ловешката болница ще работи и през септември

Кардиологията в ловешката болница ще работи и през септември

Единственият специалист в отделението е поел ангажимент да остане още месец


Кардиологичното отделение в МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч ще продължи работа и през септември. 

Това съобщи прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Васев пред БТА, след като на 30 август заяви пред журналисти, че кардиологията преустановява дейност от 1 септември поради липса на специалисти. 

Промяната е настъпила след разговор с д-р Камелия Косева, която досега бе единственият кардиолог в отделението и бе решила да го напусне от 1 септември. Тя е поела ангажимент до 1 октомври да остане на работа.

Това обаче, по думите на д-р Васев, не решава проблема и той остава на дневен ред, тъй като трябва да се намери друг кардиолог, а това се оказва трудно. Причината - в доболничната помощ тези специалисти получават по-високи заплати. 

Д-р Георги Васев заяви още, че постоянно води разговори и с Министерството на здравеопазването, но на този етап оттам няма как да решат проблема с липсата на кадри.

Персоналът в болницата не е взимал заплати от юни насам, тъй като Надзорният съвет на НЗОК е намалил лимита на лечебното заведение с около 250 хиляди лева на месец, а сметките отново са запорирани.
  

Коментари