Публикация

На фокус – здравословният начин на живот при децата

На фокус – здравословният начин на живот при децата

Oт днес до 6 септември курортът Албена е домакин на форум, в който ще се включат изявени специалисти в областта на храненето, диетиката и физическата активност


Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще открие днес в курорта Албена събитие по проекта „Училище за здраве – за деца, родители и учители“.

Организатори на мероприятието са Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания, Българската академия на науките и изкуствата и Българският Червен кръст.

В рамките на форума за пета поредна година на едно място, за да промотират здравословния начин на живот, се събират утвърдени и международно доказани специалисти в областта на храненето, диетиката и физическата активност при децата. В продължение на шест дни те ще работят с деца и техните родители.

Събитието ще продължи до 6 септември в хотел „Фламинго“ на курортния комплекс. 
Фокусът на тазгодишното издание на Училището съвпада с един от приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Здравеопазване“ – здравословното хранене при децата.

Вчера от Министерството на здравеопазването съобщиха, че зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков е жертва на фалшива новина - разпространена в електронни медии. В нея се твърди, че днес, 1 септември, той ще открие форум по алтернативна медицина в курорта Албена. 

От ведомството поясниха, че там не е постъпвала покана от организатори на инициативата  - МЦ „Медика – Албена“ и Норвежка асоциация по натурална медицина. 

Пред журналисти д-р Ненков изрази възмущението си от препечатването на невярната информация и уточни, че действително има служебен ангажимент в Албена, но естеството на събитието е съвсем различно. 

Коментари