Публикация

МЗ сигнализира ГДБОП и главния прокурор за фалшиви сайтове на институцията 

МЗ сигнализира ГДБОП и главния прокурор за фалшиви сайтове на институцията 

От името на здравното министерство се промотирали продукти и стоки 


Само в последните две седмици се наложи Министерството на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай Петров с цел продажба на стоки. 

Сигнал е подаден и до главния прокурор, информира здравното ведомство, като допълва, че има уверението на компетентните институции, че своевременно са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност.

МЗ призовава гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - „двойници“ на официалния сайт на институцията.

Сайтове като
http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/;
http://www.hotblogus.com/paraziti/ministrbg/index.html?uclick=xs5m37a9dz;
http://blogonew.ru/lp/sustav/hondrocream-dikul-bg/?uclick=1zh9m7

съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите. 

Министерството, политическият кабинет на министър Николай Петров и служители на ведомството не промотират/рекламират каквито и да било продукти и стоки, заявяват от МЗ и напомнят, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/.

Министерството на здравеопазването апелира всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg, или да се обърне към компетентните органи.

Коментари