Публикация

От октомври в УМБАЛ-Русе стартира курс за професия Парамедик, трета степен

От октомври в УМБАЛ-Русе стартира курс за професия Парамедик, трета степен

Към лечебното заведение има създаден лицензиран Център за професионално обучение (ЦПО) с предмет на дейност извършване и удостоверяване на професионално обучение


Към лечебното заведение има създаден лицензиран Център за професионално обучение (ЦПО) с предмет на дейност извършване и удостоверяване на професионално обучение.

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по практика и теория. Преподаватели са служители на УМБАЛ-Русе, с дългогодишна практика и опит. Обучението завършва с полагането на изпит и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на РБ.

Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.

 

За записвания и повече информация:

 

Kрасимира Друмева – Ръководител отдел УЧР, УМБАЛ-Русе АД

тел.: 082/887 359, мобилен: 0878/385069

e-mail: krasimira.drumeva@hospitalruse.org

 

Краен срок за записване: 20.09.2017г.

Коментари