Публикация

УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна получи нова апаратура за инсулинова терапия

УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна получи нова апаратура за инсулинова терапия

Оборудването е закупено със средства от благотворителната инициатива „Дари времето си на 5 km run“


Модул за продължителна инсулинова терапия на деца вече е на разположение на специалистите от Първа клиника на УМБАЛ  „Света Марина“ във Варна. 

Средствата за закупуването му бяха предоставени от инициаторите на благотворителната инициатива „Дари времето си на 5 km run“. Тя протече в началото на юни, когато доброволци от София, Варна, Пловдив и Бургас бягаха благотворително, обединени от каузата да помогнат.

Новата медицинска апаратура ще помага в лечението на децата в интензивното отделение, като ще осигури прецизно дозиране на инсулина при различни състояния на пациентите, с по-малко участие във всеки един момент от лекарите. 

Тя позволява следене на кръвни показатели, кръвна глюкоза, възможност за комуникация между отделните части на системата. Само част от апаратурата струва повече от 14 000 лв.

Началникът на Първа детска клиника с ДОИЛНН проф. д-р Виолета Йотова и екипът на болницата изразиха своята благодарност към всички хора, които отделиха от времето си и се включиха в благородната инициатива.

Коментари