Публикация

11 СЪВЕТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНА БРЕМЕННОСТ

Да сте здрави по време на бременността е от значение не само за бебето, което носите, но и за Вас самите. Това е период от живота на всяка жена, които носи в себе си незабравими емоции и трепети и до голяма степен зависи от нас самите как ще се чувстваме по време на бременността.


Независимо дали бременността е настъпила по естествен начин или чрез ин витро процедури е важно да поемем отговорност над собсвеното си тяло, за да гарантираме здравето  и безпроблменото раждане на бъдещето си дете. Останете здрави през цялата си бременност, като следвате.

Ако мислите за забременяване - или ако вече сте бременна - вероятно знаете някои от основните неща за грижата за себе си и бебето. Не пушете. Не пийте. Осигурете  си повече почивка. Ето още съвети, от вземането на витамини до това, какво да правите с котешкото блюдо, които могат да Ви помогнат да си  осигурите безопасна и здравословна бременност.

 

ВЗИМАЙТЕ ВИТАМИНИ ПРЕДИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ 

Дори ако все още се опитвате да забременеете, е разумно да започнете да приемате пренатални витамини. „Невронното въже” на бебето, което става мозък и гръбначен мозък, се развива в рамките на първия месец от бременността, затова е важно от самото начало да получите основни хранителни вещества като фолиева киселина, калций и желязо.

УПРАЖНЕНИЯ

Да останат физически активни по време на бременността е задължително за повечето майки, освен разбира се ако няма друго лекарско предписание за конкретния случай. Редовните упражнения ще Ви помогнат да да контролирате теглото си, да подобрявате кръвообращението, да повишавате настроението си и ще Ви помогнат да спите по-добре. Освен това, създалия се навик да правите всеки ден упражнения, ще бъде добър пример за Вашето дете, след като родите.

 

Прочетете цялата статия тук:

http://www.afroditamc.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/11-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/

 

Коментари