Публикация

Приключи конкурсът „Усмивка на годината”


Станаха ясни имената на победителите в отделните категории на денталния конкурс „Усмивка на годината”.

Това са д-р Пресиян Кръстев и д-р Светослава Стефанова от Варна и зъботехническа лаборатория „ДАК-ДЕНТ” (категория „Имплантологичен случай”), д-р Антон Самодумов от Пловдив (категория „Композитни възстановявания”), д-р Теодор Христов от София и зъботехническа лаборатория „Арт Дентал – Красимир Дочев” (категория „Керамични възстановявания”), д-р Надежда Куюмджиева от София (категория „Ортодонтски случай”).

В категория „Комплексно естетично възстановяване” беше връчена специална награда за сложност и отлична работа на екипа от специалисти д-р Иван Горялов, д-р Николай Папанов, д-р Ангел Георгиев, проф. д-р Георги Анастасов, доц. д-р Юрий Анастасов от Пловдив и зъботехническа лаборатория „Дент – Омега”.

Тази година журито, председателствано от германския зъболекар и зъботехник д-р Гернот Мьорих и съставено от представители на основните браншови организации, както и от едни от най-авторитетните български специалисти по дентална медицина, реши да не излъчи носител на големия приз. Доводът е свързан с желанието да се стимулират кандидатстващите в конкурса към още по-добро представяне.

В националния дентален конкурс „Усмивка на годината 2010”, който се провежда за трета поредна година у нас, се състезаваха 14 кандидати.

Целта на конкурса е да направи известни успешните зъболекари на България, като покаже техните професионални постижения.

Коментари