Публикация

Каар Шулц застава начело на Teva 

Каар Шулц застава начело на Teva 

Той има 30-годишен международен опит във фармацевтичната индустрия и здравеопазването


Израелската фармацевтична компания Teva Pharmaceutical Industries, собственик на „Актавис“,  обяви, че Бордът на директорите е избрал Каар Шулц за президент и главен изпълнителен директор. Той ще наследи на поста Ицхак Петербург.

Най-големият търговец на генерични лекарства в света повери поста на опитен ветеран в сектора на здравеопазването с отлична, почти тридесетгодишна кариера в световни фармацевтични и здравни компании. Каар Шулц е разработил уникална перспектива за управление на портфолиото както на генерични, така и на оригинални лекарствени продукти, като същевременно управлява сложни бизнес операции по целия свят, съобщават от компанията.

До неотдавна той е президент и главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S. В резултат на неговото ръководство компанията е на път да постигне най-високите приходи и печалби в цялата история на съществуването си. Бил е главен оперативен директор на Novo Nordisk, където играе ключова роля в превръщането на компанията в един от най-добрите производители на лекарства в света.

С огромния си опит в глобални фармацевтични компании, силните резултати, при внедряването на революционни корпоративни стратегии, които стимулират растежа и международната експанзия при ниски допълнителни разходи, удържането на обещанията към акционерите, както и спазването на принципите за съответствие, Каар е точно лидерът, който ще изведе Teva на следващото ниво, заяви д-р Сол Барер, председател на Борда на директорите на Teva. 

„Каар притежава задълбочени познания за световната фармацевтична индустрия и е отлично запознат с пазара на генеричните и оригиналните лекарствени продукти. Неговите доказани стратегически, финансови и оперативни способности и силната му ангажираност с растежа ще допринесат полза на всички заинтересовани страни и ще гарантират успех на Teva в дългосрочен план. 
За нас е удоволствие да приветстваме с „Добре дошъл в Teva“ такъв лидер от световната класа, какъвто е Каар, и очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с него, за да изградим Teva на бъдещето за акционерите, служителите и пациентите по целия свят“, допълни д-р Барер.

 За мен е чест да се присъединя към Teva - икона, на която отдавна се възхищавам в своята кариера. Това, което ме привлече към Тева, и това, което прави Teva различна от другите компании, е нейният уникален стремеж да разширява обширния си глобален обхват, като същевременно продължава да предоставя нови и висококачествени лечения за пациентите и новаторска култура за своите служители.

Горд съм, че се присъединявам към компания, която помага на милиони пациенти по цял свят ежедневно с широката гама от генерични и оригинални лекарствени продукти и решения. Очаквам с нетърпение да работя в тясно сътрудничество с целия екип в Teva, за да изградим успешно бъдеще за компанията и всички заинтересовани страни, отбеляза от своя страна Каар Шулц.

За Каар Шулц
На 56 години е, опитен ветеран в сектора на здравеопазването, който се отличава с опита си в ръководенето на финансови инициативи и инициативи за преструктуриране в световни компании. От 2015 г. той е президент и главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, към която се присъединява, когато компанията е изправена пред загубата на важни патенти. Той прави задълбочена оценка на бизнеса и прилага силна стратегия за обрат, включваща съкращаване на оперативните разходи, като същевременно се насочва към пускането на пазара на нови продукти. 

Преди да се присъедини към Lundbeck, работи в продължение на близо три десетилетия в Novo Nordisk, където заема редица ръководни длъжности, включително главен оперативен директор, вицепрезидент по доставките на продукти и директор планиране и обслужване на клиенти в отдела за продукти за лечение на диабет. В Novo Nordisk Шулц играе основна роля в модернизирането на широкомащабното биологично производство на компанията и води експанзията й на американския и китайския пазар. 

Заемал е позиции и в McKinsey и Anderson Consulting. 

Шулц е председател на Борда на директорите на Royal Unibrew A/S, член е на Борда на директорите на LEGO A/S и на Борда на директорите на Bitten og Mads Clausens Fond, холдинга управляващ Danfoss A/S. 

Той е магистър по икономика от университета в Копенхаген.

За Teva
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и Tase: TEVA) е водеща световна фармацевтична компания, която доставя висококачествени, ориентирани към пациентите решения за здравеопазването, използвани от около 200 милиона пациенти на повече от 60 пазара всеки ден. Базирана в Израел, Teva е най-големият в света производител на генерични лекарствени продукти, който използва своето портфолио от над 1800 молекули, за да произвежда широка гама от медикаменти в почти всяка терапевтична област. 

Нетните приходи на компанията през 2016 г. са 21.9 милиарда долара. 

За повече информация посетете www.tevapharm.com.

Коментари