Публикация

Рак на простата оперират с хирургичен робот в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Изключително прецизната техника на робота Да Винчи позволява много фини движения при отстраняването на простатата.


Радикална простатектомия за рак на простатата вече се извършва в Болница Токуда чрез робота Да Винчи. Операциите на злокачествени урологични заболявания се осъществява от хирургичния екип на отделението по Урология, начело с д-р Калоян Давидов. Изключително прецизната техника на робота позволява много фини движения при отстраняването на простатата. Хирургията е с възможно най-малко травматизъм, кръвозагуба и болка за пациента, по този начин той може да се възстанови много по-бързо в сравнение с отворена хирургия.

Робот-асистираната лапароскопска хирургия е съвременен метод за хирургия при простатен рак. Горди сме, че разполагаме с Да Винчи и нашите пациенти имат достъп до един от най-слабо травматичните и сигурни методи в света. Техниката пести на пациента време за възстановяване, минимизира следоперативната болка, той ще има възможност да води активен начин на живот много скоро след операцията, казва д-р Давидов. Вчера той извърши поредните роботизирани хирургични интервенции, с които радикално се лекува карцином на простатата – едно от най-честите злокачествени заболявания при мъжете.

Роботът Да Винчи е последна дума на техниката по отношение на минимално инвазивната хирургия. Той се използва най-вече в урологията и гинекологията и е особено полезен при хирургично отстраняване на тумори – на простатната жлеза при мъжете, бъбреците, пикочния мехур, женската полова система. Хирургът управлява робота от конзола, който оразмерява и филтрира движенията му, за да се прецизират до максимална степен. Инструментите му са силно подвижни и покриват 360о движения, което многократно надвишава възможностите на човешката китка. Хирургът вижда оперативното поле на монитор с многократно увеличение и качество. Всичко това прави технологията сигурен и максимално прецизен метод за хирургично лечение.    

Отделението по Урология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда е специализиран Център по Ендоурология в страната за безкръвно оперативно лечение по ендоскопски, лапароскопски и роботизиран път при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра). 

Коментари