Публикация

Д-р М. Ненков ще представи в Брюксел кандидатурата ни за домакин на ЕМА

Д-р М. Ненков ще представи в Брюксел кандидатурата ни за домакин на ЕМА

Събитието е утре


Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще представи в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Събитието ще се проведе утре, 19 септември, от 10:30 часа в Постоянното представителство на България към Европейския съюз, гр. Брюксел, Кралство Белгия (49, Square Marie-Louise, 1000 Brussels).

На срещата са поканени представители на институциите на ЕС и на държавите-членки, дипломати и медии. 

Kандидатурата ни за седалище на ЕМА през миналата седмица беше представена официално в София пред посланиците на страните от Европейския съюз, акредитирани у нас, и представителството на Европейската комисия в България.

До 30 септември ЕК ще прегледа всички внесени кандидатури, а новото седалище на ЕМА ще стане ясно през ноември. Централата на агенцията е в Лондон, но ще бъде преместена след решението на Великобритания да напусне ЕС.

В края на миналия месец д-р Мирослав Ненков заяви, че страната ни е отговорила на всички критерии на ЕК и ще се „борим със зъби и нокти нашата кандидатура да спечели“. По думите му от преместването на ЕМА в София освен имиджови, ще има и икономически ползи. 

Коментари