Публикация

Безплатни стоматологични прегледи за 30 хил. деца 

Безплатни стоматологични прегледи за 30 хил. деца 

Те ще се извършат в над 200 кабинета в цялата страна


30 000 деца ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед в рамките на кампанията за устна хигиена „Веселите зъбки“. Инициативата се провежда за пета поредна година, като целта й е да запознае педагозите, родителите и децата до шестгодишна възраст с правилната устна хигиена още от появата на първото млечно зъбче. Организатори са Сдружението на българските зъболекари и dm България.

Прегледите ще се извършват в над 200 кабинета в цялата страна.

Първите 25 000 талона за безплатен стоматологичен преглед ще бъдат раздадени в периода 5-18 октомври. Единственото условие да получат един от тях е децата и родителите им да посетят най-близкия магазин на dm или някой от кабинетите, участващи в кампанията. 
Талоните са част от специален пакет с подаръци „Веселите зъбки“. Той включва още продукт за устна хигиена, пясъчен часовник или кутийка за съхранение на зъбчета и 8 талона за отстъпка от 20% на стоки за устна хигиена. Получаването на пакета е напълно безплатно и не е обвързано с покупка или извършване на стоматологична манипулация.

Талоните за безплатен стоматологичен преглед ще могат да се използват до 31 декември 2017 г.

Други 5 000 пакета с талони за преглед и подаръци ще получат децата от 10 детски градини, включили се в конкурса „Как се грижим за нашите зъбки?“. В него могат да участват групи от детски градини от цялата страна, които трябва да изпратят до 31 октомври снимки, рисунки, видео или други творби, които показват как децата се грижат за зъбките си. В началото на ноември ще бъдат избрани десет победители. Наградата за тях ще бъде театрално образователно представление на тема „Устна хигиена“ с подаръци за всички деца от детската градина. Пълните правила и условия за участие в конкурса може ще откриете тук. 

Коментари