Публикация

Ново педиатрично отделение заработи в УМБАЛ-Русе 

Ново педиатрично отделение заработи в УМБАЛ-Русе 

То разполага с 19 стаи с 45 легла


Ново отделение по педиатрия беше тържествено открито днес в УМБАЛ-Русе. То е изградено със средства, предоставени от фондация „Игнат Канев“, съобщава Министерството на здравеопазването.

Дарението е на стойност 500 хил. лв., като детското отделение на болницата разполага с 19 стаи с 45 легла, отделно с 3 интензивни стаи, столова, занималня и две манипулационни. Занималнята е обзаведена с дарения от кампанията „Капачки за играчки“ на здравното заведение.

В поздравителния адрес от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров до Игнат Канев, управител на благотворителната фондация, и до директора на УМБАЛ-Русе д-р Иван Стоянов, се казва:

Достоен за уважение и размисъл е примерът за родолюбие, родова памет и щедрост към обществото, който бележитият наш сънародник г-н Игнат Канев и фондацията му дават. В забързаното си ежедневие все по-често забравяме, че добротата, милосърдието и честността са не просто абстрактни понятия, а предпоставки за благоденствието на една нация.

Филантропската дейност на г-н Канев е урок по човечност, урок по любов към ближния. Показателно за това е и дарението за русенската болница – само човек, осмислил инвестицията в здраве и образование като инвестиция в бъдещето, може да постигне големи успехи, лична удовлетвореност и обществена признателност.

На събитието присъстваха още главният секретар на Министерството на здравеопазването Елена Маркова, областният управител Галин Григоров, зам.-кметовете на Русе Наталия Кръстева и Иван Григоров, председателят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев и Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон.

Коментари