Публикация

„Пирогов” е с нова детска площадка 

„Пирогов” е с нова детска площадка 

Тя е подарък от индивидуални дарители


Нова детска площадка беше открита тържествено в двора на „Пирогов“. Тя е подарък от индивидуални дарители и изградена с подкрепата на „Ареа” и „Баущоф+метал” в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ „Малките герои“. Цялостната инвестиция е за близо 45 000 лв.

Инициативата „Малките герои” е продължение на реално текущата реконструкция на детските отделения, която е финансирана от Министерството на здравеопазването. Подобренията обхващат три етажа.

Интериорното обогатяване става чрез добавяне на модерни, цветни и образователни компоненти и се финансира с дарения, предоставени от „Америка за България”.

Партньорите на инициативата са социално отговорни компании, медии и всички, които участват в DMS кампанията. Все още всеки желаещ да бъде герой на „Малките герои” може да се включи, като изпрати SMS с текст DMSPIROGOV на 17 777. Патрон на инициативата е Григор Димитров.

„Създадохме „Малките герои“ с грижа за децата на България, които се налага да се лекуват, и техните семейства. Инициативата е пример за това как само обединените усилия на всички – правителството, неправителствените организации, отговорния бизнес, медиите и гражданите, лекарите и ръководството на „Пирогов“ в частност сега, могат да доведат до изключителен резултат. Поотделно всеки един от нас би постигнал много, но не толкова успешно”, каза Нанси Шилър, президент и главен изпълнителен директор на фондацията, като специално благодари на индивидуалните дарители за подкрепата, отзивчивостта и примера, който дават с жеста си. 

„Чакахме това събитие много отдавна. „Малките герои“ е нагледно доказателство за смисъла на ползотворните усилия, които Фондация „Америка за България“ полага за България“, каза Лин Дафт, председател на борда на директорите на фондацията.

„Смятам, че това е едно изключително добро начинание за децата“, каза проф. д-р Асен Балтов, изпълнителен директор на „Пирогов“ и благодари от своя страна на фондацията за цялата инициатива.

Лентата при откриването на детската площадка прерязаха Никол Симънс, съпруга на посланика на САЩ в България, Н.Пр. Ерик Рубин, Лин Дафт и проф. Асен Балтов.
За да бъде отбелязан и запомнен този ден, до детската площадка беше посаден сребърен бор, който да бъде украсяван за всяка Коледа.

Инициативата „Малките герои” за интериорното преобразяване в детското отделение на „Пирогов” цели то да има една по-гостоприемна и близка до възприятията на малките пациенти среда. Проектът по своеобразен начин продължава успеха на детския научен център „Музейко”, където се преплитат възможностите за обучение и наука в специално създадена за деца среда. 

Цветността, богатите по съдържание стенописи, специфичните компоненти на заобикалящата среда и обзавеждането ще удивяват и смекчават стреса на децата и техните родители по време на престоя им в болницата. 

Супер героите олицетворяват превъплъщението от обикновен човек в същество със свръхсили и възможности. Малките герои имат силата да трансформират сами себе си – първоначално от болест към оздравяване, евентуално от детство към зрялост, от сегашното към бъдещето.

Коментари