Публикация

Какъв е капанът на автоимунните заболявания?

Какъв е капанът на автоимунните заболявания?

д-р Радослав Тошков е рецензент на книгата „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината“ на Изабела Уенц. В началото на октомври книгата ще бъде представена на българския пазар от издателство ВДЪХНОВЕНИЯ.


Защо се говори толкова много за автоимунните заболявания?

 

Според д-р Радослав Тошков (DeTox Center) „Вълната е огромна и за съжаление действителността ни показва непрекъснато разкритие на нови, различни форми на агресивност на нашето тяло само към себе си. Автоимуните заболявания станаха голям проблем, в тази група влиза и Хашимото. Този стрес за имунната система наистина е много силен. Защо има капан? Защото ти не знаеш в кой момент, имунната система ще обърне реакцията към тялото. Процесът има дълъг период на създаване и генериране и може да започне още от детството.

 

Това е новата генерация заболявания, с която тепърва ще се борим. Ще се опитваме да въстановяваме нормалният имунен статус на тялото, а ако не се върнем назад и не проследим последните 5-10 години от живота на човек и с какви оплаквания е бил той, ние не можем да хванем идеята за автоимунният процес. Нито един от автоимунните процеси не е моноканален. Има една единствена причина - токсини, увредени черва или стрес. Това е един процес като чаша, която се пълни капчица по капчица. Започва да се пълни още от утробното развитие – твоята майка не е била с правилен статус, не е водила правилен начин на живот и токсините, навлизайки или обърквайки тялото, започват да ни натоварват. Тялото на човек е достатъчно умно да се бори съществено с това. За съжаление традиционната медицина ни обърква много. Караше ни да лекуваме заболяванията по непреавилен начин, до момента в който не започнаха проглеждания от много светила в света, които показаха пътят – червата се увреждат, токсините навлизат в тялото, вирусите са все по трудни за овладяване. Те превземат клетките и нарушават имунния статус на човек. Капката, заради която е преляла чашата при някой хора може да не е от неправилен начин на живот, може да бъде нещо съвсем различно - като стрес в семейството например.“

 

д-р Радослав Тошков е рецензент на книгата „Тиреоидит на Хашимото: промени в начина на живот за откриване и отстраняване на първопричината“ на Изабела Уенц. В началото на октомври книгата ще бъде представена на българския пазар от издателство ВДЪХНОВЕНИЯ.

 

Изабела Уенц е доктор по фармация, FASCP, е фармацевт, пациент с Хашимото и пионер в областта на промените в начина на живот, необходими при тиреоидит на Хашимото. Според нея тялото се оказва заклещено в един порочен цикъл от претоварване на имунната система, недостатъчност на надбъбречните жлези, чревна дисбиоза, нарушено храносмилане, възпаление и аномалии в освобождаването на тиреоидни хормони. Този кръговрат се самоподдържа и ще продължи да причинява нови и нови симптоми, докато не се намеси външен фактор, който да го прекъсне.

 

Промените в начина на живот, описани в книгата, целят да прекъснат този цикъл на части. В началото са най-простите модификации - отстраняваме причинителите, а след това поправяне на другите нарушени системи. Така се възвръща равновесието и позволяваме на тялото да се възстанови.

 

 

Коментари