Публикация

Експерти обсъждат на форум корупционните рискове при доставката и употребата на медицински изделия

Експерти обсъждат на форум корупционните рискове при доставката и употребата на медицински изделия

Той ще се проведе в понеделник, 25 септември, в София


Заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева ще открие на 25 септември от 9:00 часа кръгла маса на тема „Корупционни рискове при доставката и употребата на медицински изделия“, която ще се проведе в „София Хотел Балкан“, зала „Средец“.

Форумът се организира от Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, с подкрепата на Министерството на здравеопазването и фондация „Конрад Аденауер“.

Целта му е да се идентифицират проблеми и набележат мерки за намаляване на риска от корупция и за повишаване сигурността на пациентите, качеството на медицинската услуга и ефективното разходване на публичните средства в сферата на медицинските изделия, поясняват от Министерството на здравеопазването.

На събитието ще присъстват представители на държавни институции, пациентски организации и експерти, а специален гост ще бъде д-р Франк Бьоме, прокурор в отдел „Наказателно преследване на корупцията“ във Федералното министерство на правосъдието и защита на потребителите /Федерална Република Германия/. Той ще представи германския Закон за противодействие на корупцията в здравеопазването, както и мотивите за неговото приемане.

Коментари