Публикация

Джакузи засмука дете в хотелски комплекс край Пловдив 

Джакузи засмука дете в хотелски комплекс край Пловдив 

То е настанено в болница, състоянието му се подобрява


Джакузи засмука 4-годишно дете в спа центъра на хотелски комплекс край Пловдив. Момченцето е настанено в болница, информира Нова телевизия.

На 22 септември семейство с две деца пристигнало в комплекса в с. Брестник. Още в същия ден бащата влязъл в джакузито на хотела с 4-годишния си син.

Липсваше капачката, която трябваше да седи върху помпата на съоръжението, която засмуча сина ми за седалищните части. Повече от минута двама възрастни не можахме да го измъкнем”, разказа Марин Банчев, баща на детето, пред камерите на телевизията.

На място била извикана линейка, която откарала детето в пловдивска болница. За щастие нараняванията не са сериозни и не се налага операция. 

 „Състоянието му се подобрява. В момента не може да седне, не може да спи. Много трудно ходи, всичко предизвиква плач и болка”, разказва бащата.

От ръководството на хотела твърдят, че пострадалото момче и още едно дете са били сами в джакузито, без надзор. Тепърва обаче щели да гледат записите от охранителните камери. 

„Съжалявам за детето. Аз съм баща на две деца. Разбирам настроенията на родителите, но има и друга страна и тя трябва да бъде изслушана. Комплексът работи от 2006 г. и никога не е имало проблеми. Всички инструкции за ползване и проверка на съоръженията се спазват”, каза собственикът на комплекса Иван Маринов.

Той добави, че всички гости на хотела имат застраховка и тя ще поеме престоя на пострадалото дете в болницата.

Предишният такъв случай е от началото на тази година. Тогава момиченце беше засмукано от джакузи в хотел в Златни пясъци. След случая бяха разпоредени проверки, започна и разследване на прокуратурата.
 

Коментари