Публикация

Световноизвестният очен хирург проф. д-р Атанасиос Николакопоулос ще консултира в МБАЛ „Света София”

На 14 октомври специалиста ще преглежда пациенти от София и страната, след предварително записване на телефон 02/818 46 23.


Проф. д-р Атанасиос Николакопоулос извършва първата на живо 3D операция на ретината през 2012г. в Букурещ. 
3D е най-новият метод за операция на заден очен сегмент – (стъкловидно тяло и ретина). При него хирургът използва 3D очила, с които се визуализира на екран уголемения образ на структурите, които се оперират. Така, директно, наблюдавайки екрана, хирургът оперира. Методът позволява безупречна прецизност и увеличение на хирургичното поле в пъти над стандартния метод с микроскоп. Предстои въвеждането на 3D метода и в България. Внедряването на технологията е съвместен проект на МБАЛ „Света София” и световноизвестния очен хирург проф. д-р Атанасиос Николакопоулос.
Проф. д-р Николакопоулос ръководи офталмологичното отделение в болница Папаниколау в Солун, Гърция. Ръководител е на екипа за микрохирургия на ретината в Солун. Участник е в много операции на ретината „на живо” по цял свят. Ръководител на курса по 3D хирургия на ретината на най-престижния симпозиум по заболявания на ретината EURETINA. Президент е на MEDDITERETINA. Организатор на школа за обучение на витреоретинални хирурзи - TVRS (Thessaloniki Vitreoretinal Summer School) . Лектор на симпрозиуми в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия и т.н.

Коментари