Публикация

Тялото има невероятен потенциал да се регенерира – личната история на д-р Марк Бери

Тялото има невероятен потенциал да се регенерира – личната история на д-р Марк Бери

Докато учех в Университета в Алабама, се опитвах да реша дали да стана онколог или хиропрактик. По това време желанието да победя болестта, която отне майка ми, беше толкова силно, че онкологията беше водеща.


Д-р Марк Бери е доктор по хиропрактика, специализирал в нехирургично намаляване на сколиоза и структурна корекция на гръбначните заболявания и заболявания на дисковете. Той получа своята висока квалификация в областта на гръбначните коригиращи процедури в САЩ. Д-р Бери е международен лектор и преподавател, както и известен инструктор по биомеханика, сколиоза и мануални методи за третиране на корекции. Той успешно е лекувал хиляди пациенти и консултирал и обучил много лекари по света в сферата на най-иновативните техники за гръбначна корекция. Д-р Бери един от водещите специалисти в Американска клиника за гръбначни заболявания София. Как хиропрактиката намира основно място в кариерата и живота му – вижте какво сподели той:

 

Това е една много лична история за пътуването ми от болката, страха и нерешителността - до крайното облекчение, уелнес и щастие.

 

В 10-ти клас бях футболист в St. James High School, играех като защитник и лайнбекър. По време на шампионата в един от мачовете, блокирах играч, точно както винаги съм правил във всички други игри през този сезон. Но, по време на тази игра усетих остра болка във врата си. Довърших мача, защото не се отказвам лесно… Сега осъзнавам, че постъпката ми е била глупава!

 

Отначало болката и дискомфорта бяха ужасни. Не можех да спя на възглавница. Имах проблеми с преместването на врата си и още по-лошото, да стана от леглото – беше много болезнено. Силната болка продължи седмици. След няколко месеца по-голямата част от болката беше изчезнала, затова се опитах да участвам в летен, тренировъчен лагер. Един удар и бях в същото положение - силна болка и дискомфорт, които изпитах в началото. Беше много притеснително: току-що бях започнал да получавам писма от колежи за техните футболни програми, а не можех да се справя дори с един удар.

 

Баща ми реши да ме заведе на ортопед. Ядрено магнитният резонанс показа изпъкнал диск в цервикалния участък на гръбнака ми. Неврологът ми каза, че трябва да опитам физиотерапия, преди да се замислим за хирургията. Попитахме защо дискът е изпъкнал и докторът отговори, че е възможно и да се родиш по този начин. Знаех, че няма начин да съм се родил с него. Баща ми попита дали е добре да отидем при хиропрактик. Неврологът беше категоричен - "Да".

 

Първоначално бях доста уплашен. Притеснявах, че може да ми нанесе някакви сериозни травми на врата. Баща ми беше до мен през цялото време и подкрепата му тогава изигра много определяща роля. Хиропрактикът (д-р Джоунс Монтгомъри, АЛ) прегледа резултатите от ЯМР и откри къде е проблема. След първата процедура имах по-добро и пълноценно движение в шията и болката беше доста намаляла. Изпитвах толкова много болка и дискомфорт в продължение на месеци. След около десет процедури, болката изчезна и можех нормално да местя врата си. Това предизвика първия ми интерес към хиропрактиката.

 

Докато учех в Университета в Алабама, се опитвах да реша дали да стана онколог или хиропрактик. По това време желанието да победя болестта, която отне майка ми, беше толкова силно, че онкологията беше водеща. Един от класовете които посещавах, изискваше да следим от близо професионалист, избран от нас за 120 часа и да записваме всекидневните си впечатления. Реших първо да посетя един хиропрактик, д-р Тидуел (Tuscaloosa, AL).

 

Там видях неща, които не съм предполагам, че могат да се повлияят от хиропрактик: хемороиди, ушни инфекции (дори имаше жена, която не можеше да си отвори окото без да използва ръцете си). С помоща и грижите на практикуващия хиропрактик, видях как състоянието на всеки един от пациентите се подобрява или дори възстановява напълно. Бях изумен от случващото се. Влиянието което имат хиропрактичните процедури върху здравето на пациентите, независимо от състоянието им. След тази задача бях сигурен, без съмнение, че искам да бъда ХИРОПРАКТИК!

 

 

 

 

Хиропрактиката е много важна за мен, защото може да помогне на хората да лекуват различни заболявания, без използване на опасни медикаменти или хирургия. Изумително е усещането да видим, че пациентът най-накрая се оправя и подобрява качеството си на живот, след като вече е опитал толкова много традиционни здравни грижи с малък успех. Тялото има невероятен потенциал да се регенерира и хиропрактиката му помага да се лекува, като позволява на нервната система да функционира по-ефективно.

 

Прочети още:

Коментари