Публикация

НОЩ НА УЧЕНИТЕ `2017 в МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ

НОЩ НА УЧЕНИТЕ `2017 в МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ - ПЛОВДИВ

Нощ на учените в МУ - Пловдив - деветгодишна традиция в разчупването на рамките и стандартите точно от тези, които ги задават - нашите прекрасни учени! И още: невероятна креативност + неподправен ентусиазъм за развлечение, игри и забавление от всички!


За девета поредна година Медицински университет – Пловдив провежда „Нощ на учените“ - 2017, която традиционно се организира последния петък на месец септември.

 

Тазгодишната програмата е в два дни.

 

На 28 септември за първи път на територията на Медицински университет – Пловдив ще се проведе „Приключение в МУ-Пловдив“ – отборна състезателна игра, включваща мисъл, познание и бързина. Шест отбора- 3 с български и 3 с чуждестранни студенти ще трябва да открият девет пункта в района на Университета, където да отговорят на загадки и да изпълнят различни задачи, като се стремят да пристигнат първи на финала, за да спечелят голямата награда.

 

Програмата на втория ден - 29 септември, е наситена с разнообразни и развлекателни събития. „Нощта“ ще започне с дебат на тема „Qua Vadis, Homo Sapiens?” между отборите на д-р  Новаков и д-р  Тополов. Ще се отправят предизвикателства и към публиката и ще се обяви голямата награда от Приключение в МУ – Пловдив.

 

След тази официална част, ще има благотворителен кулинарен базар, като събраните средства ще бъдат дарени на Госпъл хора и на Групата на непалските танцьорки към Университета. Ще има сцена, на която ще се изявят талантливите студенти на МУ-Пловдив. Гостите на „Нощ на учените“ ще могат да разгледат изключително интересна антропологична експозиция на лицеви възстановки и палеопатология.

Коментари