Публикация

Безплатното Училище за родители на „Софиямед“ продължава с нова програма и през есента

Безплатното Училище за родители на „Софиямед“ продължава с нова програма и през есента

Изявени специалисти ще представят най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото


Безплатното Училище за родители на болница „Софиямед“ продължава и през предстоящите есенни месеци. Обновената програма с лекции на топ специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията стартира на 4-ти октомври, а лекциите по традиция се провеждат всяка сряда в Конферентната зала на болницата от 15:00 часа.

И в тази сесия от безплатни лекции бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.  

Програмата на Училището продължава до февруари 2018 г. с теоретични и практически теми със съвети за първите мигове на новороденото след раждането - първите грижи за него у дома, физиология на лактацията, практични съвети за правилно кърмене, здравословно захранване и преходно хранене, имунизационен календар, най-честите здравословни проблеми през първата година от живота на детето и други.

Първите няколко лекции по традиция ще бъдат свързани с най-важните въпроси, касаещи бременността, както и раждането - техниките за релаксация по време на нормално раждане, обезболяване на раждането, видове оперативно родоразрешение.

Акцент в програмата ще бъде лекцията, посветена на темата за важността от проследяване на състоянието на щитовидната жлеза и нейните хормони по време на бременността и периода след това, както и за недиагностицирания диабет и гестационен диабет, и дефицит на витамин Д. Тя ще бъде водена от председателя на Дружеството по ендокринология и началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Софиямед“ проф. д-р Анна-Мария Борисова. 

До края на ноември бъдещите родители ще могат да се информират за най-важните аспекти по темите: „Първи мигове на новороденото след раждането“, „Първи грижи за новороденото у дома“, „Имунизационен календар“, „Съвети за правилно кърмене“.

Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.

Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки, сред които: MUSTELА, MILUPA, APTAMIL, CHICCO, NUK, Philips AVENT, AROMA, MATERNEA, SEBAMED, HIPP, TOPFER, БОЧКО, NESTLE, URGO, LA ROSHE POSAY, Multimam, сп. „Дневникът на мама“ и сайтът wwww.namama.bg, сп. „365 дни“, сп. Pregnancy Diary, сп. „Здраво дете“, сп. „Моето бебе и аз“, сп. „9 месеца“, тъканните банки Sells 4 life, Cryo Safe и Future Health.

Коментари