Публикация

29 септември - Световен ден на сърцето

Сърцето - този най-важен орган на човешкото тяло, има своя Световен ден - 29 септември, а девизът „Обичам сърцето си” е запазена марка на единствената болница по кардиохирургия и кардиология в Югоизточна България, Аджибадем Сити Клиник Бургас.


Грижата за собственото здраве и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания е една от важните стратегии, които следват специалистите от специализираната болница, затова голяма част от техните усилия е насочена към превенцията на заболяванията и възпитаването на хората да поемат сами инициатива за своето здраве.Профилактиката е един от белезите на модерното и развито общество. Когато едно сърдечно заболяване се хване в ранен стадий, прогнозата за пациента е оптимистична. Все повече хора, включително и много млади, биват покосявани от инфаркт или умират, докато потърсят помощ, много от тях се инвалидизират за цял живот, само защото не разпознават симптомите на инфаркта.

 

Първа крачка да намалите риска от сърдечно заболяване е да знаете и следите „своите числа“- това е слогънът на тазгодишната кампания на Световната сърдечна федерация /World Heart Federation (WHF) по повод 29 септември- Международния ден на сърцето.

А под числа кардиолозите разбират да сте наясно и да следите да са в норма показателите /числата/ на артериалното налягане, холестерола, кръвната захар и теглото.„Иска се съвсем малко усилие, особено ако има наследствена обремененост в рода ви, да предотвратите последствията от едно сърдечно съдово заболяване. Спокойствието, избягването на стреса, положителните мисли, движението и спорта, здравословното хранене, са инвестиция във вашето бъдеще.  С внимателни промени в начина ви на живот, можете дори да спрете или да обърнете процеса на напредване на атеросклерозата „- съветват кардиолози, диетолози  и инструктори по фитнес.


Нездравословното хранене, заседналият начин на живот и затлъстяването, както и тютюнопушенето са сред основните причини за сърдечно-съдовите заболявания. Ако имате такива проблеми, не отлагайте промяната, започнете от днес- съветват специалистите от бургаската специализирана болница. От две години бургаската кардио болница е част от голямото семейство на медицинския холдинг „ Аджибадем Сити Клиник“. Това разшири хоризонта на екипа като възможности и обмен на специалисти, затвърди убеждението на пациентите, че това е мястото в Бургас, където се прави медицина на световно ниво.


 

 

Коментари