Публикация

Безплатни прегледи, консултации и поход по случай Световния ден на сърцето

Безплатни прегледи, консултации и поход по случай Световния ден на сърцето

Той се отбелязва всяка година на 29 септември


По традиция на 29 септември всяка година Световната сърдечна федерация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят, и начините за превенция.

Тази година Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) ще отбележи Световния ден на сърцето с разнообразни инициативи.  

В София:
На 29 септември (петък) от 10:00 часа в 51 СОУ „Елисавета Багряна” (София) председателят на ДКБ - проф. Арман Постаджиян, ще изнесе лекция за здравословен начин на живот на учениците, а ежегодните ни партньори от БЧК ще направят демонстрация по оказване на първа помощ и работа с дефибрилатор.

На 30 септември (събота) от 10:30 часа в Южния парк, зад музея „Земята и хората”, всеки, който желае, може да се включи в събитието ни „Продължи по пътя на здравото сърце”. Очакват ви много полезни съвети, интересни предизвикателства и добро настроение!

В Плевен:
В Плевен също са планирани активности по случай Световния ден на сърцето. В три различни точки на града ще бъдат разположени пунктове, на които граждани ще получат ценна информация, насочена към превенция на сърдечносъдовите заболявания:
1. Входът на природен парк „Кайлъка“;
2. Пред Община Плевен , пл. „Независимост“
3. Пред Централния МОЛ

В Пловдив:
Безплатни консултации в Световния ден на сърцето - 29 септември, организира Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Те ще се провеждат от 10:00 часа в приемен кабинет №11 на 1-вия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66.

Очакваме ви!

Коментари