Публикация

Безплатни прегледи, консултации и поход по случай Световния ден на сърцето

Безплатни прегледи, консултации и поход по случай Световния ден на сърцето

По традиция на 29 септември всяка година Световната сърдечна федерация чества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести, високата смъртност, до която водят, и начините за превенция.

Тази година Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) ще отбележи Световния ден на сърцето с разнообразни инициативи.  

В София:
На 29 септември (петък) от 10:00 часа в 51 СОУ „Елисавета Багряна” (София) председателят на ДКБ - проф. Арман Постаджиян, ще изнесе лекция за здравословен начин на живот на учениците, а ежегодните ни партньори от БЧК ще направят демонстрация по оказване на първа помощ и работа с дефибрилатор.

На 30 септември (събота) от 10:30 часа в Южния парк, зад музея „Земята и хората”, всеки, който желае, може да се включи в събитието ни „Продължи по пътя на здравото сърце”. Очакват ви много полезни съвети, интересни предизвикателства и добро настроение!

В Плевен:
В Плевен също са планирани активности по случай Световния ден на сърцето. В три различни точки на града ще бъдат разположени пунктове, на които граждани ще получат ценна информация, насочена към превенция на сърдечносъдовите заболявания:
1. Входът на природен парк „Кайлъка“;
2. Пред Община Плевен , пл. „Независимост“
3. Пред Централния МОЛ

В Пловдив:
Безплатни консултации в Световния ден на сърцето - 29 септември, организира Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Те ще се провеждат от 10:00 часа в приемен кабинет №11 на 1-вия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66.

Очакваме ви!

Коментари