Публикация

ОБРЪЩЕНИЕ

ОБРЪЩЕНИЕ

В подкрепа на набедените лекари от УМБАЛ „Александровска”, по повод публикувана статия в електронни медии със заглавие „Хронология на едно престъпление...”, от 24.09.2017 г.


Ръководството на „Български лекарски съюз” – Дружество „Александровска” изразява своята морална и колегиална подкрепа към своите колеги, проявили нагледно професионалните си умения, компетенции и хуманност в цитирания ден в публикацията, касаеща спешния прием на пациента Спас Добрев, за съжаление, завършил летално в Клиниката по реанимация и интензивно лечение. 

Цитираните колеги – д-р Ралица Анастасова, д-р Петя Димитрова, д-р Александър Тодоров, както и медицинските сестри Милчева, Петрова и Делева са колеги с доказан във времето професионализъм, нееднократно побеждавайки смъртта и връщайки живот, колеги с висок морал и етичност!

Ръководството на БЛС-Александровска за пореден път изразява и своята загриженост и безпокойство от формирането на медийни новини на гърба на лекарски професионализъм, демонстриран въпреки инсуфициентната ни здравна система и безбройните пречки за професионалното отношение на лекарите към нашите пациенти, от продължаващото противопоставяне между лекар и пациент.

И не на последно място, УМБАЛ „Александровска” в повечето случаи е последната възможност за помощ на трудни за диагностика и лечение пациенти от цялата страна. И тази възможност е благодарение на професионализма на медицинските екипи – лекари и сестри, работещи в нея!
                                                                                              „Дружество – Александровска”
                                                                                               Столична колегия на БЛС

Коментари