Публикация

Първа МБАЛ в София става университетска

Първа МБАЛ в София става университетска

Болницата има сключен договор с НЗОК за болнична помощ по 135 клинични пътеки и високоспециализирани дейности


Първа Многопрофилна болница в София вече е университетска. На вчерашното си заседание Столичният общински съвет одобри договор за сътрудничество между лечебното заведение и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна.

Болницата има сключен договор със здравната каса за болнична помощ по 135 клинични пътеки и високоспециализирани дейности - диагностична горна ендоскопия, диагностична долна ендоскопия, фиброколоноскопия, фибросигмоидоскопия, електромиография, електроенцефалограма, ЕКГ Холтермониториране, ехокардиография. Осъществява и лазертерапия при очни заболявания, флуоресцентна ангиография на съдовете на окото и други.

През последните години общинската многопрофилна болница си сътрудничи активно по различни проекти и с Медицинския университет в София

С помощта на Столичната община здравното заведение е оборудвано с модерна медицинска апаратура. Това ще позволява на студенти, млади лекари и специализанти да се обучават и практикуват в база, която отговаря на съвременните изисквания, написа във Фейсбук кметът на София по здравеопазването Дончо Барбалов.

Коментари