Публикация

Връчиха почетно членство на проф. Бръклячич по време на откриването на 17-ия конгрес на БАР

Честта да открие XVII конгрес на Българската асоциация по радиология се падна на председателя на БАР- проф. Милан Тотев, който отправи своите поздрави и благодарности към всички присъстващи. 


"Тази година най-големият радиологичен форум е под наслов Традиции и иновации, каквото е й логото на самата асоциация", отбеляза проф. Тотев.

 

Основни акценти в програмата на конгреса са образователните лекции от изтъкнати български и чуждестранни учени и различните сателитни симпозиуми, отбеляза организаторката на събитието доц. Мария Недевска. Специално внимание е обърнато на младите лекари и специализанти, които ще имат достъп до различни обучителни курсове, част от програмата на форума.

 

Още с откриването започна и първата презентация от проф. Райнер Рийнмюлер- основателят на Европейското дружество по кардиорадиология, която бе на тема "Динамична миокардна перфузия чрез КT".

 

Освен лекции, по време на откриването, се състоя и официална част. Поради заслуги и принос в развитието на дружеството по радиология в България проф.Тотев връчи почетно членство в БАР  на вицепрезидента на Европейското дружество по радиология- проф. Борис Бръклячич

 

 

Специален поздравителен адрес получиха и почетните рожденници на конгреса- проф. Любомир Дянков за навърши 85 години и доц. Атанас Балджийски, който направи кръгли 90 години. И двамата пожелаха на всички участници най-вече здраве и да ги надживеят поне с 20 години.

 

 

 

 

 

Коментари