Публикация

Първото за деня хранене определя и обмяната на веществата. Коя е най-добрата закуска

Доставете на организма си полезни елементи от сутринта, за да бъде денят ви наистина добър


От това, какво човек закусва зависи как ще се чувства през деня – ще бъде ли бодър, ще има ли настроение или ще бъде отпаднал- установиха американски учени. Правилната закуска може да направи деня сполучлив, а може и да му повлияе негативно. Тя определя и обмяната на веществата. 

Овесената каша е най-добрата, пълноценна и здравословна закуска 

заявиха експерти в областта на храненето, базирайки се на последните проведени тестове.  Както е известно, овесът е източник на сложни въглехидрати, минерали и витамини. Човек получава много вещества, които са необходими за правилната работа на стомашно-чревния тракт и метаболизма. Овесената каша подхранва и мозъка, който се нуждае от въглехидрати, ускоряващи функциите му.
Тя не съдържа захар, както и мазнини, които могат да повлияят неблагоприятно върху целия организъм – върху състоянието на кръвоносните съдове и други органи в човешкото тяло. От друга страна, специалистите са категорични, че овесената каша съдържа в изобилие полезни елементи като калций, калий, манган, мед и желязо. Ако искате да направите закуската си още по-здравословна, към кашата можете да добавите плодове, ядки и масло.

Източник: jivotatdnes.bg

Коментари