Публикация

Плодове и зеленчуци, но какви?


Американски експерти твърдят, че консумацията на плодове и зеленчуци е по-полезна, когато се открият правилните видове, съобщава Би Би Си.

Според тях замяната на морковите със сладки картофи или на портокалите с папая може да предизвика положителна промяна.

Храни като малини, зеле или кресон, са богати на съставки, които предпазват от различни заболявания.

Специалистите обаче твърдят, че най-популярните варианти на растителните продукти (спанак, моркови, ягоди, портокали) не винаги са най-богатите на полезни съставки.

Сладките картофи съдържат два пъти повече бета каротин от морковите, папаята е по-полезна от портокалите, а къдравото зеле съдържа 3 пъти повече лутеин от спанака.

Малините са по-добрият избор от ягодите, а кресонът е много по-богат на здравословни съставки от хряна в горчицата.

Коментари