Публикация

Кои са новостите в естетичната козметология

Кои са новостите в естетичната козметология

След летните месеци кожата е дехидратирана, без блясък. Поради задебеляването на роговия слой, често се появяват петна вследствие на продължителното излагане на слънце, обострят се някои заболявания като акнето.


На 09 и 10 октомври предстои годишното обучение на българското представителство на Mesoestetic Pharma Group. Гост лектор ще е доц. Д-р Соня Вълкова д.м. е специалист по кожни болести, преподавател към Медицински Университет Плевен, дългогодишен партньор на mesoestetic в България и доказан експерт в областта на естетичната дерматология.

 

  • Какво ще представите на предстоящото обучение, организирано от mesoestetic България?

Темите са повече от една и обхващат на първо място богатата гама от продукти за мезотерапия на mesoestetic, както и възможностите за тяхното съчетаване с други видове терапии и процедури. Ще представим и новите средства за тяхното приложение – два уреда на mesoestetic (MCT Injector и M.PEN). Тази апаратура позволява прецизно въвеждане на активните съставки в кожата, чрез много точно дозиране на количеството и дълбочината на проникване – фактори от първостепенно значение за ефикасността и безопасността на процедурата. Ще представя в детайли и един относително не много популярен в България метод - карбокситерапията и МСТ injector, чрез който се прилага. Тази процедура дава много добри резултати при третирането на околоочния контур, целулит, косопад и стареене на кожата.

 

  • Към кого е насочено обучението и Вашата лекция? (към дългогодишни клиенти и козметици, работещи вече с mesoestetic или към нови?)

Обучението е насочено от една страна към дългогодишни клиенти и козметици, работещи с mesoestetic, които ще имат възможност да обогатят своите знания и умения и да добавят новости към предлаганите от тях услуги и продукти. От друга - към потенциални нови клиенти, които ще се запознаят в детайли с предлаганите от mesoestetic възможности за цялостно третиране на лицето и тялото, които включват както професионални грижи и процедури, така и продукти за домашна употреба. Искрено се надявам след обучението те да станат лоялни поддръжници на марката.

 

  • Какво според Вас е жизнено важно, относно козметиката и грижата за нашата кожа?

Факторите, които имат значение за поддържането на здрава и красива кожа са много. Един от най-важните е постоянството. Не можем да очакваме с употребата на една опаковка крем или с една процедура в козметичния салон или при дерматолога да изличим десетки години стрес, умора, тютюнопушене, излагане на действието на УВ лъчи. Затова е необходимо с помощта на лекар и козметик за всяка кожа да бъде създаден режим включващ професионални грижи (лекарски и козметични) и средства за домашна употреба, съобразени с типа кожа, възрастта, сезона, наличието на различни заболявания и козметични проблеми. Стриктното му спазване във времето ще гарантира поддържането на свежа, здрава, тонизирана, без бръчки и петна кожа.

 

  • Какво бихте посъветвали всички жени за след-летните дни?

След летните месеци кожата е дехидратирана, без блясък. Поради задебеляването на роговия слой, често се появяват петна вследствие на продължителното излагане на слънце, обострят се някои заболявания като акнето. Задължително трябва да се посетят лекар и козметичен салон и да се изготви индивидуална програма за третиране. Препоръчително е в нея да се включат пилинг, мезотерапия, избелващи, хидратиращи или антиакне процедури в зависимост от проблема. Задължителна е и смяната на продуктите за домашна употреба.

 

  • Кои са Вашите любими продукти и терапия на mesoestetic?

Програмата за третиране на хиперпигментации Аmelan, пилингът Мesopeel bionic age recovery и сериите Ultimate W Whitening и Mesoestetic Stem Cell от продуктите за домашна грижа.

 

Цялата програма на събитието може да видите тук >>> http://mesoestetic.bg/news/9

 

 

 

Коментари