Публикация

Министър Петров получи почетен знак за принос в развитието и утвърждаването на общественото здраве

Министър Петров получи почетен знак за принос в развитието и утвърждаването на общественото здраве

Отличието беше връчено по време на международна конференция „От европейска към национална здравна политика“


Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров присъства днес на Първата международна научна конференция на тема: „От европейска към национална здравна политика“. Тя е организирана от Факултета по обществено здраве по случай 100-годишнината от основаването на Медицински университет – София.

На тържествена церемония след официалното откриване на форума министър Петров беше отличен с почетен знак на Факултета по обществено здраве за особен принос за развитието и утвърждаването на общественото здраве на Република България.

Проф. Петров поздрави присъстващите и изрази своята подкрепа към организаторите на форума, чиято основна цел е да се постави акцент върху развитието и перспективите пред националната здравна политика в контекста на европейските и световни стандарти.

Аз съм студент на Факултета, с което много се гордея. Ще разчитаме на вашата експертиза за осигуряване на българските пациенти на оптимално качество на здравните услуги и грижи, съответстващи на потребностите им и на добрите европейски практики, допълни здравният министър.


 

Коментари