Публикация

Д-р Нели Нешева е новият директор на НЗОК


Парламентът одобри кандидатурата на д-р Нели Нешева за директор на Националната здравноосигурителна каса.

Тя беше подкрепена от 101 народни представители, 26 гласуваха „против”, а 30 -  „въздържал се”.

В кулоарите на парламента новият директор на НЗОК обяви намерението си за административна реформа в институцията, като целта й е да се подсигурят средства, да се стабилизира системата, така че изпълнителите на медицински дейности да работят спокойно. В касата ще бъде направен и одит.

Д-р Нели Нешева отказа да коментира случая с предшественичката й Жени Начева, докато продължава проверката на прокуратурата.

„Когато зад мен застава партията, която ме е предложила, и аз съм част от ГЕРБ, то тогава би трябвало да не се страхувам и си мисля, че те ще ме подкрепят във всяко едно отношение”, каза още д-р Нешева.

Тя изрази очакванията си Българският лекарски съюз да прояви разбиране и заедно да изготвят добри правила за медицинска практика.

Д-р Нели Нешева стана главен секретар на здравното министерство през ноември. Преди това тя оглавяваше здравната дирекция в Столичната община.

Д-р Нешева е завършила Медицинския университет в София и магистратура по публична администрация в НБУ.

Има следдипломни квалификации по здравен мениджмънт и маркетинг в здравеопазването в МУ-София. Работила е в Трета АГ болница, Трета работническа болница в София, Районната болница в Ботевград.

Владее английски и руски език.

Коментари