Публикация

Безплатни урологични прегледи за жени в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Безплатни урологични прегледи за жени в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Кампанията е под надслов "Да повишим качеството на живот на жените"


„Да повишим качеството на живот на жените“ е името на кампанията безплатни прегледи, която отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ организира. Всички дами, които страдат от инконтиненция на урината /б.а.- неволево изпускане/, могат да си запишат час за консултация на тел: 032/644-222. При посещението от тях няма да се изисква направление от личния лекар.

Кампанията започва на 16 октомври 2017 г., понеделник, посветена е на Деня на християнското семейство и ще приключи на 21 ноември, когато се отбелязва големия православен празник. Организира се съвместно с Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Проблемът с изпускане на урината е широко разпространен, но много жени с години го крият, защото изпитват неудобство да говорят за това, заяви д-р Гаджева. Данните за честотата на уринарната инконтиненция сред населението са много разнородни, точно поради това, че върху този тип заболяване тегне нещо като табу. Според статистиката тя е между 5 и 25 процента, като при жените се увеличава с възрастта.

Д-р Гаджева припомни, че колкото по-рано се диагностицира заболяването и се започне лечение, толкова по-успешно е то.

 

Коментари