Публикация

Нападение над екипа на Спешна помощ в Костинброд

Нападение над екипа на Спешна помощ в Костинброд

Агресивният мъж е арестуван и даден на прокурор, ще бъде съден по бързото производство


Нов случай на агресия срещу медици остави цяла община без линейка и без полиция. Единственият екип на Спешната помощ в Костинброд беше нападнат от близък на пациент. През целия ден лекарите даваха обяснения, а полицията разследваше случая, информира bTV.

През спешната помощ в Костинброд минават дневно около 20-25 души. 
Сигнал за безпомощен пациент на 78 години изпраща д-р Хрисимир Петров и шофьора му на адрес в квартал Фондови жилища в Костинброд. Медикът твърди, че е нападнат от внука на пациента още преди да слезе от линейката.

„С отварянето на вратата започна да сипе обиди. Удари с юмрук огледалото, счупи го ...разлетяха се пластмаси. В момента, в който си взимах чантата, получих ритник в задника. Докато стигна до входа на блока, получих още два такива ритника и независимо от това, се опитах, доколкото ми позволяват силите, да си свърша работата”, разказа пред камерите д-р Петров.

Медикът установил, че пациентът е починал. Обидите от младия мъж обаче продължили.
„Опитах да си тръгна, отново бях подложен на нападки“, допълни лекарят.

От Спешното твърдят, че линейката е пристигнала за 7 минути. Адресът бил подаден в 11:39 часа, а линейката потеглила в 11:40 часа.

Според близките обаче медиците закъснели, което изнервило нападателя. Приятел на задържания твърди, че докторът бил пиян.

Заради обвиненията медикът беше тестван с дрегер. Резултатът показа, че той не е употребил никакъв алкохол.

Нападателят е арестуван и даден на прокурор и ще бъде съден по бързото производство.
За подобна агресия над лекар законът предвижда до 3 години затвор.

Коментари