Публикация

Няколкостотин делегати броят последните дни до единадесетото издание на Софийския симпозиум

Няколкостотин делегати броят последните дни до единадесетото издание на Софийския симпозиум

Повече от 300 делегати ще вземат участие за поредна година на научното събитие, което ще се проведе на 20 – 21 октомври 2017 г. в хотел „Маринела“, София. Симпозиумът се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.


Остават броени дни до началото на най-големият научен форум в България, свързан с репродуктивната медицина, акушерството и гинекологията и феталната медицина. Програмата предвижда още операция на живо и специална сесия за акушерки. Повече от 300 делегати ще вземат участие за поредна година на научното събитие, което ще се проведе на 20 – 21 октомври 2017 г. в хотел „Маринела“, София. Симпозиумът се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Запазете своето място на форума, като се регистрирате за богата научна програма с участие на водещи чуждестранни и български лектори ТУК.

 

Двудневната програма на събитието е разпределена в специализирани сесии. Изключителен интерес предизвиква сесията, свързана с асистираните репродуктивни технологии. Проф. Рой Хомбург ще направи „Поглед в кристалната топка – инвитро през 2027“. Проф. Юха Тапанайнен ще разкрие своя научен опит и какви са „Най-сигурните маркери за яйчниковия резерв“. Заедно с проф. Силадитя Батахарая, участниците на форума ще търсят „Има ли доказателства, че биомаркерите подобряват резултатите от инвитро“. Ще бъде представена и „Вечната любовна история – прогестерон и ранна бременност“.

 

По време на сесията, посветена на бременността, международно сертифицирани специалисти от Кралския колеж по акушерство и гинекология в Лондон ще демонстрират най-модерните техники при ултразвуковия скрининг и пренаталната и феталната диагностика.  В тази сесия делегатите на събитието ще очакват и  директното включване от Лондон на проф. Кипрос Николаидес, пионерът на феталната медицина в световен мащаб. Предвидена е и hands on  workshop за инвазивни вътреутробни операции на плода.

 

Заедно с изключително богатите теми презентации и интересни казуси от медицинската практика програмата включва още специална сесия, на която за поредна година ще се използват възможностите на  телемедицината – ще бъде излъчена операция на живо от операционните зали на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Организаторите са предвидили и теми, свързани с  най-добрите медицински практики от света на генетиката.
 

Темите на форума са представени с практическа насоченост и дават възможност на делегатите да провеждат дискусии и да участват в предварително предвидени практически семинари.

 

Вижте предварителната научна програма ТУК.

Коментари