Публикация

Доставени са лекарства и консумативи на МБАЛ-Враца, започва изплащане на заплатите

Доставени са лекарства и консумативи на МБАЛ-Враца, започва изплащане на заплатите

Лекарите оттеглят заявленията за напускане 


След всекидневните протести и кризисната ситуация във врачанската болница, на лечебното заведение вече са доставени медикаменти и консумативи за следващите 30 дни.

Вчера на Медицински съвет ръководството на болницата увери, че в началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от възнагражденията за август, а до края на октомври - останалата част от дължимите суми за септември.

Лекарите вече оттеглят подадените предизвестия за напускане. Ритъмът на работа в здравното заведение не е нарушен, твърдят от пресцентъра на МБАЛ „Христо Ботев“.
Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг.

Преди дни, при посещението си във Враца, заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева заяви, че в краткосрочен план МЗ работи за вдигане на запорите, предоговаряне или преустановяване на неизгодните договори и вземане на нисколихвен дългосрочен кредит.

От думите й стана ясно, че ведомството ще изпрати свои юристи и икономисти - външни на врачанската болнична структура експерти, които да анализират състоянието на лечебното заведение и да предложат допълнителни оздравяващи механизми.

Коментари