Публикация

Две седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Две седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Кампанията се реализира с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и кмета Пламен Спасов


Жители на селата от Община Родопи ще бъдат прегледани безплатно от висококвалифицирани специалисти на верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

Кампанията се организира по повод големия християнски празник Димитровден и във връзка с настъпващата зима, както и зачестилите вече случаи на заболявания заради вирусни инфекции.

От 26 октомври до 2 ноември линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Брестник, Ягодово, Крумово, Устина, Цалапица, Кадиево, Оризари, Храбрино, Брестовица и Браниполе. Прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможността безплатно да се консултират със специалисти по вътрешни болести, с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват измерване на кръвно налягане, кръвна захар, електрокардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Започнахме тази инициатива пред 4 години по предложение на д-р Невен Енчев, като с нея целим да помогнем на жителите на общината, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда, заяви кметът на „Родопи“ Пламен Спасов. Чрез консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист в Пловдив.

 

Коментари