Публикация

Министър Петров с ангажимент да осигури средства за ремонти в „Пирогов“

Министър Петров с ангажимент да осигури средства за ремонти в „Пирогов“

В кардиоклиниката на болницата – покривът тече, по стените - мухъл


Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни болести в УМБАЛСМ „Пирогов- този ангажимент пое министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, след като направи проверка на състоянието на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани. 

Покривът тече, стаите са препълнени с пациенти, по стените има мухъл. Така изглеждат част от помещенията в кардиологичната клиниката на „Пирогов“, в която има 44 легла, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари. Има идеен проект за ремонт и преустройство на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лв. От 10 години се води кореспонденция с институциите за необходимостта от спешен ремонт, но до момента няма реакция, коментира проф. Мария Миланова, координатор на специализирания терапевтичен комплекс, част от който са Клиниката по кардиология и Клиниката по вътрешни болести.

Според проф. Петров важното е в случая да се види какви средства ще бъдат отпуснати за капиталови разходи на Министерството на здравеопазването за 2018 г., както и колко ще струва всеки един етап от ремонта. По думите му идеята е до средата на следващата година да се пристъпи към реални ремонтни дейности.  

Министър Николай Петров провери и докъде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се очаква да приключи в близките дни. 

Коментари