Публикация

Започва подписка за запазване дейността на МБАЛ-Поморие

Започва подписка за запазване дейността на МБАЛ-Поморие

Служители, граждани и пациенти са готови и на протест, твърди кметът


От днес започва подписка за запазване дейността на Многопрофилната болница в Поморие.
Тя е инициирана от поморийци и е адресирана до министър-председателя, като целта е промяна в политиката на общинското здравеопазване в държавата, съобщават от общината.

Вчера стана ясно, че здравното заведение затваря врати. То е натрупало огромни задължения, заплатите на персонала не са изплащани от месеци.

Служители, граждани и пациенти са готови и на протест. За мен обаче, това е крайна мярка, до която, надявам се, няма да се стигне. Заставам зад съгражданите ми и зад желанието да бъдем чути. На годишната среща на местните власти, на която бях готов за пореден път да докладвам състоянието и проблемите на МБАЛ-Поморие, нямаше представител нито на Министерството на здравеопазването, нито на Националната здравноосигурителна каса. Искаме да предизвикаме публичен диалог и да бъдат обсъдени проблемите в общинското здравеопазване като цяло, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев.

За инициативата са уведомени и кметовете на общините Несебър и Руен, като част от територията, обслужвана от МБАЛ-Поморие.

Желаещите да подкрепят исканията на поморийци могат да се впишат в подписката на някое от следните места:
- на входа на административната сграда на Община Поморие;
- в Центъра за административно обслужване на Община Поморие;
- в читалищата в Поморие и във всички населени места в общината;
- в пенсионерските клубове в общината;
- в кметствата на населените места на община Поморие.

Всеки може да изтегли бланката (прикачена по-долу) и да я предаде в деловодството на Община Поморие, след като бъде попълнена и подписана.

 

Прикачени файлове

docx

Коментари