Публикация

Мъже, тези продукти могат да съсипят либидото ви

Редица от най-често употребяваните храни се оказват лоши приятели на силния пол


Има продукти, които влияят пагобно на мъжкото либидо, категорични са диетолозите.  Обикновените сирена са едни от тях. Причината е, че голяма част от тях се произвеждат от краве мляко, в което са добавени синтетични хормони. Изследвания сочат, че  темогат да повлияят върху нормалното ниво на естроген и тестостерон, затова употребата на сирена трябва да се сведе до минимум. Ментата пък е способна да превърне и най-уверения мачо в срамежлив неврастеник. Растението съдържа ментол, който напълно може да потисне тестостерона.

Мъжете трябва да избягват и консервираните продукти, съдържащи голямо количество натрий, защото повишават кръвното налягане и в крайна сметка понижава притока на кръв към половите органи.

Кренвирши, месо за хамбургери и колбаси често се произвеждат, като се добавят допълнително хормони, консерванти и антибиотици. Това може да доведе до хормонален проблем в организма.

 

Някои зеленчуци също са опасни за мъжкото либидо

 

Трябва да се избягват аспержи, броколи и брюкселско зеле. А пуканките съдържат вид киселина, която предизвиква не само снижаване на либидото, но и евентуални проблеми с простатата. Тук специалистите добавят и диетичните газирани напитки, богати на изкуствени подсладители. Аспартамът например влияе непосредствено върху нивото на серотонин в кръвта, затова тези напитки трябва да се избягват от мъжете.

Коментари