Публикация

Безплатни прегледи в Световния ден за борба с рака на гърдата в Болница „Тракия“

Безплатни прегледи в Световния ден за борба с рака на гърдата в Болница „Тракия“

На 19 октомври отбелязваме Световния ден за борба с рака на гърдата, напомняйки, че това коварно заболяване може да бъде преборено с навременна профилактика и лечение.


На този ден хирургът д-р Гео Цировски от Хирургично отделение на Болница „Тракия“ ще извърши безплатни прегледи при съмнение за рак на гърдата. Прегледите ще се състоят в сградата на Болница „Тракия“ – Център на бул. „Патриарх Евтимий“ 84 в Стара Загора, с предварително запазени часове. Запишете час на тел. 042/988988.

 

Ракът на гърдата е заболяване, чиито облик се е променил коренно през последните 10 години, благодарение на ранната диагностика и широкия спектър от процедури, които могат да помогнат на всяка жена.

 

През последните години смъртността е намаляла значително, благодарение на последните постижения в лечението, но предварителната защита остава решаващ фактор за борбата с болестта.

Лекарите съветват жените да не отлагат посещението на лекар, в случай, че забележат обезпокоителни знаци като бучки в гърдите си, защото заболяването се лекува в 90% от случаите, когато е открито навреме.

Коментари