Публикация

300 специалисти обсъждат новостите в репродуктивната медицина

300 специалисти обсъждат новостите в репродуктивната медицина

Софийският симпозиум, организиран от МК "Д-р Щерев" и Института по репродуктивно здраве, събра световни светила по АГ и феталната медицина


Световно известни специалисти от шест държави пристигнаха в София за XI Симпозиум по репродуктивна медицина, организиран от МК "Д-р Щерев" и Института по репродуктивно здраве. Във форума се включиха 300 делегати от цялата страна. Това е най-голямото научно събитие в България, свързано с репродуктивната медицина, акушерството и гинекологията и феталната медицина.

Двудневната програма на събитието е разпределена в специализирани сесии. Изключителен интерес предизвиква сесията, свързана с асистираните репродуктивни технологии. Проф. Рой Хомбург направи презентация на тема „Поглед в кристалната топка – инвитро през 2027“. Проф. Юха Тапанайнен сподели своя научен опит. Той изнесе лекция за „Най-сигурните маркери за яйчниковия резерв“. Проф. Силадитя Батахарая представи лекция на тема „Има ли доказателства, че биомаркерите подобряват резултатите от инвитро“. 

По време на сесията, посветена на бременността, международно сертифицирани специалисти от Кралския колеж по акушерство и гинекология в Лондон  демонстрираха най-модерните техники при ултразвуковия скрининг и пренаталната и феталната диагностика.  В тази сесия делегатите на събитието наблюдаваха директното включване от Лондон на проф. Кипрос Николаидес, пионерът на феталната медицина в световен мащаб. Направен беше и hands on  workshop за инвазивни вътреутробни операции на плода.

Във втория пленарен ден заедно с изключително богатите теми презентации и интересни казуси от медицинската практика програмата  предвижда още специална сесия, на която за поредна година ще се използват възможностите на  телемедицината – ще бъде излъчена операция на живо от операционните зали на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Организаторите са предвидили и теми, свързани с  най-добрите медицински практики от света на генетиката.
Темите на форума са представени с практическа насоченост и дават възможност на делегатите да провеждат дискусии и да участват в предварително предвидени практически семинари.

Програмата предвижда още операция на живо и специална сесия за акушерки.

 

Коментари