Публикация

Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно за псориазис

Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно за псориазис

Необходимо е предварително записване на час по телефона


Във връзка със Световния ден за борба с псориазиса – 29 октомври, специалисти от Военномедицинската академия организират безплатни профилактични прегледи.

Лекарите ще преглеждат безплатно пациенти на 30 и 31 октомври от 9:00 до 13:00 часа в кабинет 218, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 26 181 – от 9:00 до 18.00 часа, и на 02/ 92 25 002 – от 9:00 14:00 часа.

В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Коментари

останаха ли дерматолози след скандала?