Публикация

Три седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Три седмици безплатни прегледи за жителите на община Родопи

Кампанията се организира със съдействие на кмета Пламен Спасов и на прези-дента на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев


Навръх големия християнски празник Димитровден от с. Първенец стартира кампанията си за безплатни прегледи в селата на Община Родопи Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Жителите ще бъдат консултирани от висококвалифицирани специалисти на верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“. Инициативата е на д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на хуманитарната организация и на инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

От 26 октомври до 15 ноември линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Марково /27 октомври/, Белащица /30 октомври/, Ягодово /31 октомври/, Крумово/1 ноември/, Брестник/2 ноември/, Браниполе/3 ноември/, Цалапица /6 ноември/, Кадиево /7 ноември/, Оризари /8 ноември/, Златитрап/9 ноември/, Храбрино /10 ноември/, Устина /13 ноември/, Брестовица /14 ноември/. По традиция и тази кампания ще приключи с прегледи в сградата на община Родопи за работещите в администрацията на 15 ноември. Прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможността безплатно да се консултират със специалисти по вътрешни болести, кардиология и ендокринология. Прегледите включват измерване на кръвното налягане, кръвната захар, електрокардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Започнахме тази инициатива пред 4 години по предложение на д-р Невен Енчев, като с нея целим да помогнем на жителите на общината, като им осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда, заяви кметът на „Родопи“ Пламен Спасов. Чрез консултациите по населените места се пестят време и средства на хората от селата, необходими за посещение при личния лекар, а след това и при специалист в Пловдив.

Това е третата кампания за 2017 г. Първата беше в края на февруари, по време на „опашката на грипа“, а тази се провежда с наближаване на зимата заради нарастване на заболелите от вирусни инфекции и преди очаквания бум в студените месеци. През май Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите осигури безплатни консултации за населението на община Родопи с очни лекари. 

Коментари