Публикация

Започва форумът "Плевенски имунологични дни"


Над 150 акушер-гинеколози, имунолози, ендокринолози, генетици, неонатолози, ембриолози се очакват да присъстват на започващите днес „Плевенски имунологични дни 2010”.

Форумът, който се провежда за пета година, е организиран от медицинския ин витро център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” в областния град, с подкрепата на Центъра за репродуктивно здраве, Медицинския университет в Плевен, Българската асоциация по клинична имунология и Научното дружество по имунология.

Според доц. Емилияна Конова, председател на форума, целта е да се дискутират съвременните аспекти на репродуктивната медицина, като акцент ще бъде поставен върху диагностиката и терапията на стерилитет и инфертилитет.

„В последните години във все повече центрове по репродуктивна медицина в България се прилагат имунологични и генетични методи за диагностика, както и нови подходи за терапия при семейства, страдащи от безплодие. Ето защо смятам, че е изключително необходимо ние, специалистите, ангажирани в лечението на тези двойки, да споделим  клиничния си опит и знания, както и да постигнем консенсус по основните аспекти на клинико-диагностичното поведение”, каза доц. Конова.

„Плевенските имунологични дни” ще преминат под патронажа на ректора на МУ-Плевен проф. Григор Горчев и са свързани с Международния ден на имунологията – 29 април, и годишнината от създаването на медицинския ин витро център „Клиничен институт за репродуктивна медицина”.

Коментари