Публикация

Безплатни прегледи в МБАЛ „Св. София”


Лекари от столичната МБАЛ „Св. София” ще преглеждат и консултират безплатно на 12 май, когато в болницата се организира Ден на отворените врати, съобщи д-р Методи Янков, прокурист на лечебното заведение.

В кампанията ще участват специалисти по ортопедия и травматология, акушерство и гинекология, вътрешни болести, очни болести, хирургия, съдова хирургия.   

Записвания за прегледите ще се извършват на тел. 02/818 46 00 и 02/818 46 08.

Болницата разполага с най-ново поколение диагностична апаратура и обучен екип от специалисти. 

В отделението по очни болести се прилагат модерни методи за лечение на катаракта, глаукома, заболявания на ретината. То е единственото в страната, в което се поставят титанови импланти на пациенти с глаукома. Сертифицирано е за обучение на специализанти по офталмология и лекарите имат преподавателски статут. 

В областта на ортопедията и травматологията са въведени миниинвазивни /известни още като безкръвни/ методи за лечение на проблеми с коленните и раменните стави, и гръбначния стълб.

Специално внимание се отделя на вродените аномалии при децата.

МБАЛ „Св. София” разполага и с рехабилитационен център за пациенти със заболявания на опорно-двигателния апарат. За процедурите с деца, включващи и обучение по плуване, са ангажирани двама треньори.   

Болницата работи по 77 клинични пътеки. За четирите години от откриването й през нея са преминали 73 000 пациенти.

Коментари