Публикация

ВМА удължава кампанията за безплатни прегледи на пациенти с псориазис

ВМА удължава кампанията за безплатни прегледи на пациенти с псориазис

Специалистите ще консултират без направление и на 1, и на 2 ноември


Кампанията на Военномедицинската академия за безплатни прегледи на пациенти с псориазис ще бъде удължена с два дни.

 

Над 100 души се възползваха от консултациите със специалистите от Клиниката по дерматология в рамките на инициативата, провела се на 30 и 31 октомври във връзка със Световния ден на хората с псориазис.

 

Поради засиления интерес на хора от цялата страна, дерматолозите ще преглеждат допълнително на 1 и 2 ноември от 10:00 до 13:00 часа.
Консултациите ще се проведат в кабинет 218, намиращ се на етаж втори в поликлиниката на ВМА.

 

За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 26 181 (от 9:00 до 18.00 часа) и 02/ 92 25 002 (от 9:00 до 14:00 часа).
 
В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

 

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на

живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти.

 

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Коментари