Публикация

ВМА организира безплатни консултации за грип и сезонни вирусни инфекции

ВМА организира безплатни консултации за грип и сезонни вирусни инфекции

Ще се преглеждат възрастни и деца над 12 години, след предварително записване


Военномедицинската академия организира безплатни прегледи и консултации за грип и сезонни вирусни инфекции при лица над 12-годишна възраст. 

 

В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение и профилактика на заболяванията.

 

Консултациите и прегледите ще се извършат на 13, 14 и 15 ноември от 10:00 до 14:00 часа, в 108 кабинет на Катедрата по инфекциозни болести. За целта е необходимо предварително записване на тел.: 02/ 92 25 989 – от 9:00 до 15:00 часа.

 

Заболяванията от грип и сезонни вирусни инфекции са най-често срещаните инфекциозни заболявания, като се наблюдават сред всички възрастови и социални групи от населението. У нас всяка година се регистрират над 120 хиляди случая на грип и сезонни вирусни инфекции. 

 

Най-тежките усложнения се наблюдават при бременни жени, децата на възраст между 6 месеца и 5 години, възрастните хора над 65-годишна възраст, лицата с хронични заболявания (исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, ХОББ, захарен диабет, хронични бъбречни заболявания, онкологични заболявания и имунодефицитни състояния), както и медицинските специалисти. 

 

Всичко това обуславя социално значимата роля на грипа и сезонните вирусни инфекции в общественото здравеопазване.


 

Коментари