Публикация

Графа създаде песен, която посвети на борбата с насилието над медици

Графа създаде песен, която посвети на борбата с насилието над медици

Поп изпълнителят прие поканата на БЛС да се включи в #ПребориГнева


Българският лекарски съюз и Владислав Ампов – Графа представиха днес видео сингъла „Надежда“, създаден специално за кампанията на БЛС „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание. #ПребориГнева”. Събитието се проведе в една от най- големите болници у нас - УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

 

„Надежда“ е изцяло по текст и музика на Графа, който прие поканата на съсловната организация да се включи в инициативата, бореща нарастващата агресия към медици в страната. 

 

„С посланията на кампанията трябва да бъдат ангажирани всички и най-младите. Именно това беше причината да се обърнем към Монте Мюзик и конкретно към един от любимите изпълнители – Графа, с молба да се включи в кампанията #ПребориГнева на БЛС. Това, което Графа направи, не е плод само на професионализъм. Това се прави със сърце, с душа и с убеденост“, сподели д-р Венцислав Грозев, председател на съсловната организация. 

 

„В песента се говори за гнева и омразата, за агресията като цяло и как трябва да се справим с тези негативни емоции. Тук, обаче, говорим и за една велика професия - лекарската. Това са хората, които помагат на другите, това е тяхното призвание и много добре се получи симбиозата между текст и музика и посланията на кампанията“, подчертава Графа. 

 

Поп изпълнителят благодари на целия си екип за прекрасната работа по създаването на видео сингъла и припомни, че основният лайтмотив на „Надежда” е „да намерим светлината в себе си, да не забравяме, че сме хора, да помагаме на другите и да помним, че агресията не е път към успеха”.

 

На представянето на видео сингъла присъстваха и д-р Лъчезар Захариев от Втора клиника по ортопедична травматология, както и Теодор Цанков – парамедик от ЦСМП. И двамата медици са били обект на агресия от страна на свои пациенти и разказаха за преживяното.

 

„Вербалната агресия не бива да се подценява, защото обърква работата ни, която е свързана със здравето на пациента“, сподели Цанков.

 

Своята лична подкрепа към кампанията #ПребориГнева изказаха и трима от актьорите, заснети във видеото към песента „Надежда”. 

 

„Участието ми в този клип сбъдна две мои мечти – да работя с Графа и да участвам в нещо, което е стойностно и носи смисъл, имам предвид кампанията на БЛС #ПребориГнева“, каза Дани Ангелов, изиграл единия от лекарите. 

 

„Моята лична позиция е, че когато един човек отдели 10 години от живота си за обучение, за да може след това да е отдаден да спасява животи и освен това практикува в трудните, български условия е недопустимо да получава в замяна агресия”, продължи Дани Ангелов. 

 

Според другия водещ актьор в клипа - Антон Порязов, участието му във видеото и кампанията е чест и привилегия, а единадесетгодишният Мартин, развълнувано сподели: „Беше едно брилянтно изживяване, a кампанията е наистина много добра“.

Коментари