Публикация

Форум събира наши и чужди експерти в минималноинвазивното лечение на сърдечносъдови заболявания

Форум събира наши и чужди експерти в минималноинвазивното лечение на сърдечносъдови заболявания

Все повече пациенти получават шансове за безкръвно лечение на тежки кардиологични състояния


Новостите в света на интервенционалното лечение на сърдечносъдови заболявания ще бъдат обсъдени от плеяда български и чуждестранни кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се проведе в Пловдив между 9 и 12 ноември 2017 г. Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България.

Очакват се световноизвестни лекари в областта на минималноинвазивното лечение на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове, които ще споделят своя опит с българските си колеги и ще проведат редица обучения за млади кардиолози.

Няколко случаи ще бъдат предавани на живо от болници в Пловдив и Стара Загора, като пациентите ще получат възможността да се лекуват чрез най-иновативните сърдечносъдови интервенции с напътствия и дискусии относно хода на процедурите от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света. 
В широката програма на форума ще бъдат представени и обсъдени всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, които включват все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и др.

Сърдечносъдовите заболявания в България все още са начело на списъка по причина за смъртност и инвалидизация. Броят на пациентите с кардиологични заболявания не намалява. Тенденция обаче е устойчивият ръст на пациентите, които успяват да получат адекватно лечение и оцеляват след сърдечносъдови инциденти. Това се дължи на подобряване на кардиологичната помощ в страната през последните години – повече специалисти, които се обучават качествено, навлизане на иновативни интервенционални процедури и решения, постоянно актуализиране на знанията и уменията на кардиолозите.

Над 300 делегати от страната и чужбина се очаква да пристигнат за събитието. Лектори, модератори и водещи обучителни сесии ще бъдат доказани специалисти в областта на интервенционалните процедури от цял свят.

 

 

Част от чуждестранните лектори: 

  • Проф. Ив Лувар (Болница „Клод Галиен”, гр. Куинси-Су-Сенар, Франция)
  • Д-р Тиери Льофевър (Институт „Жак Картие”, гр. Маси, Франция)
  • Проф. Хайм Даненберг (директор на Израелски Университетски медицински център „Хадаш”, Йерусалим, Израел)
  • Проф. Джордж Сианос (Университетска болница Солун, Гърция)
  • Проф. Нараянсвами Срийрам (детски кардиолог и електрофизиолог, Университетска болница Кьолн, Германия)
  • Д-р Горан Оливекрона (Университетска болница „Скейн”, гр. Лунд, Швеция)
  • Д-р Щефан Тогвайлер (TAVI expert, Сърдечен център Люцерн, Швейцария

 

Сред българските лектори ще бъдат д-р Валери Гелев, председател на Дружеството по интервенционална кардиология, д-р Васил Велчев, доц. д-р Добрин Василев, доц. д-р Пламен Гацов, проф. д-р Диана Трендафилова, проф. д-р Юлия Джоргова и др.

Коментари